KURUMSAL - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Hakkımızda

      "Nefis Bulgur Sanayi Ticaret Limitet Şirketi" ismiyle faaliyetlerine devam eden firmamız 1965 yılından beri süre gelen tecrübeyi yenilikci çözümler ile birleştirdi. Üretim Teknolojileri Yenilemeye devam ediyor ve Ürün Çeşitlerimizi arttırmaya devam ediyoruz. Yarım asırlık tecrübemiz ile kaliteli ve sağlıklı üretim en temel ilkemiz.
 
    Firmamız Türkiyenin güneyinde Gaziantep Şehrinde Başpınar 2.Organize Sanayi Bölgesinde Vali Muammer Güler Bulvarı üzerinde 10,000 metre karelik toplam alan ve 7,500 metre karelik üretim alanıyla yıllık 30,000 MTon üretim kapasitesine ulaşmış; ürün çeşitleri, kalite ve lezzetiyle yıllardır hizmet vermeye devam etmektedir. Ürünlerimiz hijyenik ortamlarda el değmeden paketlenerek sofranızdaki yerinizi almıştır.
 
    Firmamız kalitesi ve geniş ürün seçenekleri ile başta Türkiye olmak üzere tüm dünya ülkelerinin damak tadına hitap etmektedir. Ürünlerimizi Yurt içi ve Yurt Dışı Pazarda Dünyanın 7 kıtasın da  tüketicilerimize ulaştırıyoruz.
 
Temel ürün portföyümüz olan Sarı Bulgur, Esmer Bulgur, Aşurelik Buğday, Firik, Kırmızı Mercimek, Nohut , Fasulye, Baharatlar, Makarna, Fıstık, Fındık, Yöresel Ürünlerimizi sizlere sunmak bizim en büyük mutluluk kaynağımızdır.

Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi konumundadır. Türkiye’deki tarihi çok eskilere dayanan bulgur bugün, ileri teknolojiye sahip fabrikalarda modern tekniklerle üretilmektedir.

 

 Kaliteli bulgur üretiminin temeli durum buğdayına dayanmaktadır. Bulgur üretiminde kullanılan durum buğdayı ne kadar kaliteli ise bulgurun lezzeti ve besleyiciliği aynı oranda yüksek olacaktır. Durum buğdayının sert yapısı bulgurun parlak bir yapıda olmasını sağlar. Dünyanın en kaliteli durum buğdayları arasında gösterilen Türk durum buğdayı, Türk bulguruna eşsiz lezzetini veren en önemli etkendir. 

bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company 

bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company 

bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company 

bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company 

bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company 

bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalite Belgelerimiz

Helal Gıda kavramı, uluslararası The Codex Alimentarius Komisyonu dokümanlarında “İslami kurallar doğrultusunda izin verilen gıda” anlamında yer almakta ve “İslami kurallara göre yasak olan herhangi bir unsuru içermeyen, bu unsurlardan arındırılmış yerlerde veya cihazlarda hazırlanan, işlenen, taşınan ve depolanan, bu durumların dışında üretilen herhangi bir gıda ile hazırlama işleme, taşıma ve depolama aşamasında direkt temasta olmayan ürün olarak” tanımlanmaktadır.

Bulgur imalatı yapan firmamız gıda sağlığı ve güvenliği konularına önem göstermektedir.

 

Kalite Politikamız

• Müşteri odaklı olmak ve müşteri memnuniyeti sağlamak.
• Tedarikçi ve distributor firmalarla işbirliği içerisinde olmak ve kazan kazan politikası uygulamak
• Çalışanların memnuniyetini sağlamak
• Sürekli iyileştirmeyi ve büyümeyi hedeflemek
• Çevreye ve insan sağlığına duyarlı olmak

Marka Hikayemiz

 

 

Sofranıza ulaşan en lezzetli bulgur taneleri

           

Bulgur üretimine küçük bir el değirmeniyle başlayan Ahmet Şerif Çokay köy, köy dolaşarak bulguru müsait yerde kaynatıp kurutmuş daha sonrada bulguru el değirmeni vasıtası ile çekmeye başlamıştır.


       Nefis Bulgurun kurucusu olan Ahmet Şerif yıllarca kasabaları dolaşmış ve bulgura emek katarak özen göstererek ismini aranan talep edilen hale getirmiştir. Teknolojinin gelişmesi ve gelen taleplere daha hızlı cevap verebilmek için 1965 yılında bulgur imalathanesi kurup bulgur imalatına başlayan Ahmet şerif artık tüm bölgede Şerifin bulguru diye nam salmış ve halk tarafından şerifin nefis bulguru denmeye başlanmıştır.

 

 

 Bir rüya gibi bulgur

       1995 yılına kadar “Şerifin Nefis Bulguru” olarak faaliyetlerine devam eden işletmemiz bu yıldan sonra “Nefis Bulgur San Tic. Ltd. Şti.” ismiyle siz değerli müşterilerimize hizmet etmektedir. Ahmet şerif bulguru sadece buğday tanesinin işlenmesi olarak görmemiş bulgur her tanesinin damakta bırakmış olduğu tadın hakkını vermek için özenmiş ve tüketicilerin hassasiyeti doğrultusunda işine önem vermiştir. Bizlerde bu noktadan sonra üretilen her bulgur tanesi ile tüketicilerimizin müşterilerimizin aklında kalan damak tadını biraz daha ileri taşımaya çalışmaktayız.

 

         "Şerifin Nefis Bulgurları" adıyla 1965 yılında kurulan firmamız "Nefis Bulgur Sanayi Ticaret Limited Şirketi" ismiyle faaliyetlerine devam etmektedir. 45 yılı aşkın süre zarfında firmamızda kullanılan üretim teknolojileri yenilenmiş ve ürün çeşitleri arttırılmıştır. Yarım asırlık tecrübemiz ile kaliteli ve sağlıklı üretimi ilke edindik. Firmamız  ürün çeşitleri, kalite ve lezzetiyle yıllardır hizmet vermeye devam etmektedir.

 

 

 Bulgurdaki önceliğimiz

 

     Ürünlerimiz sağlıklı ortamlarda el değmeden paketlenerek sofranız da ki yerinizi almıştır. Firmamız kalitesi ve geniş ürün seçenekleri ile başta Türkiye olmak üzere tüm dünya ülkelerinin damak tadına hitap etmektedir. Ürünlerimizi hem yurt içi pazarda tüketicilerimize ulaştırıyor hem de yurt dışındaki tüketicilerimizin sofralarına ulaştırmak için faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. 

 

bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company

BASINDA BİZ

BULGUR FESTİVALİ DÜZENLEDİ

Nefis Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı ve GTB Meclis Başkan Yardımcısı olan Sayın Enver ÇOKAY, Bulgur Festivali'nde Başbakan Yardımcısı Mehmet ŞİMŞEK ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN ile bir araya geldi.Bir yandan Nefis Bulgur ile yapılan lezzetli yemekleri tadılırken, diğer yandan da samimi sohbetler edildi.

 

Gaziantep coğrafyasında üretimin işlenmesi ve işleme bilgisinin aktarılması bir gelenektir. Türkiye'nin bulgur üretiminin yaklaşık yüzde 70'i Gaziantep'te gerçekleşiyor. Dünyanın en eski buğdayının bu bölgede yetişdiği ve binlerce yılı aşkın bir süredir bulgur üretildiği göz önüne alındığında burada yapılacak Bulgur temalı bir festivalin önemi daha iyi anlaşılıyor. Bu önemli festivalde Nefis Bulgur Ailesi olarak bizde yerimizi aldık.

BULGURDA DÜNYA İHRACATINA YÖN VERİYORUZ

Türkiye bulgur üretimi ve ihracatının yarısından fazlasını karşılayan Gaziantepli bulgur üreticileri, son yıllarda bulgur tüketimine yönelik artan talebi Suudi Arabistan ve Almanya’da fırsata çevirmeye hazırlanıyor.

GTB'de düzenlenen toplantıya GTB Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, GTB Meclis Üyesi Burak Batallı, Gaziantep Bulgur Sanayicileri Dernek Başkanı Bekir Dayıoğlu, GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram ve UR-GE projesinde yer alan sektör temsilcileri katıldılar.

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ENVER ÇOKAY ÇEŞİTLİ BASIN KURULUŞLARIYLA BULUŞTU

İşletmemiz Yönetim Kurulu Başkanı Enver ÇOKAY'ın  çeşitli basın kuruluşlarına yapmış olduğu bulgur ve bulgurun önümüzdeki yıllarda göstereceği performans  hakkındaki görüşleri

Bulgur ihracatında görülen artışın en önemli nedenleri arasında sağlıklı ürünler kategorisinde yer alışının önemine dikkat çeken Nefis Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Enver Çokay, yüksek besin değerine sahip bulgurun yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda da obeziteye karşı en iyi sağlıklı beslenme ürünleri arasında yer aldığını söyledi.


Nefis Bulgur Yönetim Kurulu Başkanımız Enver Çokay, “Ata mesleği olan bulgurculuk son dönemlerde artan talepler sonucu iyi bir yol kat etmiş ve özellikle son yıllarda MBTG tarafından yürütülen tanıtım çalışmalarıyla da dünyanın birçok ülkesiyle birlikte farklı uluslar bulguru tanımış ve bu sayede tüketim artmıştır. Hatta BM insani yardım paketleri içerisinde bulguru da alarak özellikle Afrika ülkeleri başta olmak üzere çeşitli felaket yaşayan insanların daha iyi beslenebilmeleri yönünde önemli bir adım atmıştır” dedi.

 

BULGUR, İNSAN SAĞLIĞI İÇİN KORUYUCU ÖZELLİKLERE SAHİP


Bulgurun insan sağlığı açısından bilimsel verilerle kanıtlanmış özelliklerini de sıralayan Nefis Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Enver Çokay “Bulgur kolesterol içermediği için kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Bulgur doymamış yağa sahip olduğu için sağlıklı bir besindir. Bulgur mineral ve selüloz açısından çok zengin olduğu için besin emilimini hızlandırır; kabızlığı ve bağırsak kanserini önler. Radyasyonu emmeyen bir özelliği vardır. Bu nedenle ülkelerde nükleer savaşlara karşı, askeri ve sivil amaçlar için stokta tutulan ürünlerdendir. Bulgur içerdiği folik asitten dolayı hamile kadınlara tavsiye edilir. Bulgur çocukların zeka gelişimine katkı sağlar. Bulgur kana yavaş karıştığı için şeker hastalarına tavsiye edilir. Bulgur istenirse diyetlerde kilo kontrolü olarak kullanılabiliyor” diye konuştu. bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgru bulgur bulgur bulgur bulgur bulgue bulgur bulgur bulgur bulguır bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgur bulgr bulgr bulgur bulgur bulgurbulgur bulgur products bulgur company bulgur company chip bulgur company bulgur company

DÜNYA BULGURU SEVDİ, İHRACAT YAPILAN ÜLKE SAYISI ARTTI


1950’li yıllardan bu yana bulgur imalatıyla uğraştıklarını ifade eden Çokay, son dönemlerde yapılan çalışmalarla dünya piyasalarında bulgurun en önemli tüketim ürünleri arasında yer aldığını belirterek daha önce Suriye ve çeşitli Arap ülkelerine yönelik yapılan ortak ve küçük ölçekli ihracatların yeni dönemle birlikte dünyanın bir çok ülkesini kapsadığı ve hedef pazarın Rusya, Çin, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri olduğuna dikkat çekti.
Çokay, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Bizim için ata mesleği olan bulgur imalatı 1950’li yıllarda ilkel yöntemlerle yapılırdı. Ancak son 15-20 yıldır üretime modern teknoloji girdi. Artık el değmeden gerçekleştirilen bulgur üretiminde tamamen son sistem teknoloji kullanılmaktadır. İlk yıllarda çevre illere ve özellikle Suriye ve Irak’a sınır ticareti şeklinde gerçekleştirilen küçük ve orta ölçekli ihracat miktarları günümüzde bin tonlarla ölçülen büyük siparişler olarak karşımıza çıkmaktadır. Gaziantep birçok alanda olduğu gibi bulgur imalatında da Türkiye’nin en yüksek potansiyeline sahip bir kent olma özelliğini taşımaktadır. İhracat taleplerini karşılayacak potansiyel ve teknolojiye sahip onlarca fabrika bu kentte üretim yapmaktadır.”


GASTRONOMİ TURİZMİ BULGURA TALEBİ ARTTIRIYOR


Son dönemlerde gelişen gastronomi turizmi yoluyla bulgur ve bulgur ürünlerinden yapılan yemeklerin tanıtımı beraberinde bulgurun bilinirliliğini arttırdığını da ifade eden Nefis Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Çokay, “Yöresel yemeklerimizin tanıtımına yönelik gerçekleştirilen gurme turizminin gelişmesi ve yemeklerimizin tanıtımın beraberinde bu yemeklerin yapımında kullanılan ürünlerin de tanıtımını sağlıyor. Bugün bulgur ve bulgur ürünlerinden yüze yakın yemek ve çorba yapılmakta ve insanlar bunu severek tüketmektedir. Türk mutfak kültürünün dünyaya açılması aynı zamanda Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerin tanıtımı içinde büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

 

videolarımız için

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı