YEMEK TARİFİ - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Yaprak Buğulama

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 bardak Nefis bulgur,
300 gr. taze asma yaprağı,
1 bardak su,
5 diş sarımsak,
3 orta boy soğan,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1/2 bardak zeytinyağı,
1 su bardağı su.


HAZIRLANIŞI
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılı ve Nefis bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak su da eklenir, hafif ateşte Nefis bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Nefis bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır) Yemek servise hazırdır.

NOT: Bu pilav mevsiminde doğada bulunabilen yenilebilir otlarla da pişirilir. Ot bulunamadığı zaman ıspanakla, hatta pancarla da pişirilebilir.

Firikli Acur Dolma

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
500 gr. yağlı kıyma,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
250 gr. Nefis bulgur,
250 gr. firik,
2 kg. acur,
2 baş kuru soğan,
1 baş sarımsak,
Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
Yeteri kadar su.

Not: Malzemeler 6 kişiliktir

 

HAZIRLANIŞI:
Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (Oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğeniçine Nefis bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.

Kabak Dolma

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
12 adet taze dolmalık kabak,
1 baş orta boy kuru soğan,
100 gr. kıyma,
1 baş kuru sarımsak,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
100 gr. Nefis bulgur,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet limon,
Yeteri kadar su,
tuz.

Not: Malzemeler 6 kişiliktir.

HAZIRLANIŞI:
Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve salça yarım bardak su, yarım bardak yağ ile karıştırılıp Nefis bulgur ile yoğrulur. Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların içine yoğrular karışım, her kabağın yarısına kadar konur, ağızları bir dilim domates ile kapatılarak tencereye dizilir. Üzerine, artan yarım bardak yağ dökülür. Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek kadar kaynamış su ve biraz tuz ilave edilir. Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir. Kabak pişirince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir. Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir. Kabak pişince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak, suyu süzülür. Dolma servise hazırdır.

NOT: Dolmada bulgur yerine pirinç de kullanılabilir.

Yaprak Sarma

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

300 gr. yağlı kıyma,
500 gr. sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı)
500 gr. Nefis pilavlık bulgur,
3 baş kuru soğan,
1 baş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Karabiber, kırmızıbiber, tuz,
Yeteri kadar su.

HAZIRLANIŞI:
Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek miktarda su konarak kaynatılır. Kaynayan suya atılan yapraklar, fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır. Haşlanan yapraklar suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Diğer taraftan leğen içerisine Nefis pilavlık bulgur, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak, salçalar, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kıyma 2 su bardağı suyla iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım yaprakların arasına konur sıkı bir şekilde sarılarak, tencereye muntazam bir şekilde sıkca dizilir. Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur, biraz da tuz ilave edilir. En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş tabak koyarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yapraklar ve pirinçler pişinceye kadar pişirilir.

NOT: Bulgur yerine pirinçte kullanılabilir. Sarmanın pişmesine yakın isteğe göre limon suyu veya limontuzu, sumak ekşisi ilave edilebilir.

Simit Kebabı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

650 gr. kıyma,
200 gr. ılık suda ıslanmış Nefis siyah köftelik simit,
85 gr. çam fıstığı,
20 gr. dövülmüş sarımsak,
30 gr. rendelenmiş kuru soğan,
2 bağ ince doğranmış maydanoz,
15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber
10 gr. tuz,
15 gr. ıslanmış pulbiber,
50 gr. fıstık içi,
5 gr. rendelenmiş kaşar peyniri.

 HAZIRLANIŞI:
Bir tepsiye kıyma, ıslanmış Nefis simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş
soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.

Not: İsteğiniz üzerine yemeğimizin üzerine kaşar peyniri ve fıstık yerine domates sosu ile servis yapabilirsiniz.

Topalak

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 çay bardağı Nefis ince bulgur
4 kaşık un
yarım kilo kıyma
1 yumurta 
maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Nefis Bulgur,yumurta,un,kıyma,biber salçası ve baharatları yoğur.Parça eti ve nohutu haşla.köfteleri bilye şeklinde yuvarla.Unlanmış tepsiye diz.1 yemek kaşığı sanayağı erit ve salçayı kavur.Haşlanmış parça eti ve nohutu ilave et.Üzerini örtecek kadar su dök.Kaynadıktan sonra köfteleri ilave et.20 dakika kaynat.Üzerine kuru nane ve karabiber ilave et.

Not:Yaptığınız köfteleri yayla çorbasına ilave ederek,çorba yapılabilir.

MUMBAR

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 


MALZEMELER:
4 adet koyun mumbarı,
300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,
2 su bardağı Nefis bulgur,
2 çorba kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı pul biber,
Yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
1 orta boy ince doğranmış soğan,
10 diş ezilmiş sarımsak,
2 su bardağı et suyu.

 

HAZIRLANIŞI:
Mumbarlar iyice yıkaranarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, Nefis bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarımsak karıştırılarak 10 dk. yoğrulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı et suyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dk. pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

Boza

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
Yarım kilo sarı leblebi
2 su bardağı Nefis bulgur
2 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı şeker
2 ceviz büyüklüğünde ekmek mayası veya 1 su bardağı boza.

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis Bulguru ve pirinci bol su ile büyük bir tencerede ezilinceye kadar pişir.Süzgeçten geçir.Tel elekten süz.Şekerini koy.Kaynadıktan 2 dakika sonra ateşten al,arada karıştırarak soğut.Ilınınca boza veya mayayı karıştır.Ağzını ört.Göz göz olup mayalanınca (iki üç günde mayalanır) bardaklara al.Sarı leblebi ile servise çıkar.

Tarhana Çorbası

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 kg. un
2 yumurta
50 gr.yağsız et suyu
500 gr.süzme yoğurt
1 fincan soğan suyu
arzuya göre kırmızıbiber
2 domates
2 yeşil biber
1 su bardağı Nefis bulgur
1 tatlı kaşığı kuru nane
ceviz büyüklüğünde maya
1 tatlı kaşığı tuz

 

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tüm malzemeleri yoğur.Domates ve biber haşlanıp süzgeçten geçirilip ilave edilir.Üzerini kapat arada bir yoğurarak dört,beş gün beklet.Güneşe temiz örtü yay.Tarhanadan el büyüklüğünde parçalar kopar,diz.Kurumasına yakın ufala.Kum gibi olunca tekrar güneşe yay.İyice kuruyunca torbalara koy.

Bulgur Çorbası

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 


MALZEMELER:
2 litre et suyu (baş suyla daha makbuldür)
2 fincan Nefis bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 iri soğan
2 çorba kaşığı tereyağı

 

HAZIRLANIŞI:
Et suyunu kaynat.Bulguru,ayrı tencerede yağda ince doğranmış kavrulmuş soğanı ilave et,bulgur yumuşayıncaya kadar pişir.Kaseye al karabiber serp.

Not:Baş suyuyla yapılırsa soğanlı yağa gerek kalmaz.İstenirse hafif salça konulup renklendirilebilir.Kavrulmuş kıyma veya küçük parçalar halindeki kaburga kemiklerinden konulabilir.

Alaca Çorba

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için

Youtube kanalımız takip edin  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 kahve fincanı mercimek,
1 su bardağı Nefis dövme,
1 kahve fincanı nohut,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
4 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı tarçın,
2 yemek kaşığı tereyağı,
3-5 parça kırmızıbiber kuru veya taze,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz,
Yeterince su.

HAZIRLANIŞI:
Nohut ile Nefis dövme bir gün önceden ıslatılır. Nefis  Dövme ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine ayrı bir tencerede pişirilmiş mercimek ilave edilir. Biraz piştikten sonra halka halka doğranmış soğanlar konur. Pişmesine yakın daha önceden haşlanmış kuru kırmızı biber eklenir, içinin malzemeleri pişince ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış yağda tarhın, kırmızıbiber ve karabiber dökülüp servis yapılır.

 https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

Yoğurt Çorbası

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

2 litre et suyu (suda olabilir)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı Nefis bulgur
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı haşlanmış nohut (istenirse konur)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı nane

 

HAZIRLANIŞI:
Çorba tenceresinde yoğurt,yumurta,unu iyice ez.Et suyunu haşlanmış nohudu,Nefis bulguru ilave et.Karıştırarak pişir.Kesilmemesi için tuzunu ateşten alınca at.Yüzüne yağda yakılmış nane gezdir.

Öz Çorba

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 su bardağı Nefis dövme,
1.5 su bardağı süzülmüş yoğurt,
1 tane tavuk budu veya göğsü,
1 yemek kaşığı yağ,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 adet yumurta,
Tuz,
Yeteri kadar su

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konulur. Bir taşım kaynayınca altı söndürülerek bir gece bekletilir (Nefis  dövmelerin iyice açılması için). Ertesi gün tekrar ocağa konularak iyice pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta tavuk göğsü veya budu yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tavuğun suyu süzgeçten geçirilmiş olan Nefis dövmenin üzerine boşaltılır. Tavuk etleri iyice didiklenerek çorbanın içine atılır. Süzülmüş yoğurdun içine diğer tarafta yapılan çorba yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır, içine kırmızı biber ilave edilerek çorbanın üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır.

Batırık

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
Yarım kilo köftelik Nefis bulgur
125 gr.fıstık içi (ezilmiş ve kavrulmuş olacak)
125 gr.susam (ezilmiş ve kavrulmuş olacak)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 adet domates
2-3 adet salatalık
2-3 yemek kaşığı domates kurusu
1 tatlı kaşığı nane
1 adet limon suyu

 

HAZIRLANIŞI:
1 su bardağı su kaynatılarak Nefis bulgur ve domates kurusu ıslatılır.Üzerine domatesler rendelenir ve karıştırılır.Domates ve biber salçası,soğan,nane ve tuz ilave edilerek yoğrulur.Yumuşayınca fıstık,susam ve maydanoz doğranarak ilave edilir.Biraz karıştırıldıktan sonra ilave edilip limon sıkılır.Köfte gibi küçük parçalar alıp avucunuzla hafif sıkıp servis tabağına konur.Yarısına salatalıkları ince doğrayıp ilave edin.Fazla koyu olmayacak şekilde sulandırın.Kaselere alınarak marul ,lahana,soğan piyazı gibi garnitürlerle servis yapılır.

Molhatalı Aş

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 su bardağı Nefis bulgur,
2 su bardağı kırmızı mercimek,
1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası (karışık olarak)
Yeterince su,
Tuz,
1, 1/2 yemek kaşığı kırmızıbiber,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 baş soğan.

 

HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercimek bir tencerede 3-4 defa iyice yıkanır. Mercimeğin üzerini kapatacak kadar su konur. Mercimeğin taşmaması için içine kırmızıbiber, iyice pişmesi içinde 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve mercimek pişirilmeye bırakılır. Mercimek iyice piştikten sonra içine Nefis bulgur atılır azar azar sıcak su konarak Nefis bulgur açılıncaya kadar pişirilir ve salçası eklenir. Bir tavada ufak ufak doğranmış soğanlar yağda saratılıncaya kadar kızdırılır, az soğuyunca kırmızıbiber konur. Hazırlanan bu karışımın yarısı tenceredeki yemeğin içine, diğer yarısı da servis yapılırken tabaklardaki yemeğin üzerine konur ve servis yapılır.

Kıymalı Bulgur Pilavı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
Bulgur
200 gr kıyma
Domates salçası
Tuz
Kırmızı biber
Sıvı yag

 

HAZIRLANIŞI:
kıymayı yagda kavurun.sonra salçayıda ekleyip az kavurmaya devam edin kırmızı biberi ekleyin..sonra bulguru ekleyin kaynar suyuda bulgurun çokluguna göre üzerine dökün.pişip suyunu çekince dinlendirin.

Mercimekli Pilav

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

 

MALZEMELER:
500 gr. Nefis bulgur,
500 gr. mercimek,
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası,
Yarım yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
2 lt. su.

 

HAZIRLANIŞI:
Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dk. kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dk. karıştıra karıştıra pişirilir, Nefis bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızıbiber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır.

Bulgur Pilavı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 su bardağı Nefis bulgur
3 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz

 

HAZIRLANIŞI:
Yağı tencereye koy,kızdır.Et suyunu,tuzu ilave et.kaynayınca bulguru at kapağını kapat.Bulgurlarda kaynamaya başlayınca hafif ateşe al.Suyunu alıp göz göz oluncaya kadar pişir.

Not:Yağ tencereye konup kızdırılır.bulgur atılır.4 dakika kavrulur.Tuz atılır.Kaynar halde et suyu ilave edilir.

Şehriyeli Pilav

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

 

MALZEMELER:
2 bardak Nefis bulgur
Yarım yemek kaşığı şehriye
4 bardak su (et suyu)
3 kaşık yağ (Tereyağı)
Tuz

 

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yağı,şehriyeyi koyup,şehriyeler pembeleşinceye kadar kavururuz.Nefis Bulgur ilave edilerek,birazda bulgur ile kavrulur.4 bardak su ve tuzunu ilave ediniz.Su kaynayıbca orta hararetli ateşte pişiriniz.Yarım saat demlendikten sonra servis yapınız

Firik Pilavı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 kg. kemeksiz koyun eti (yağsız parça)
1 kase Nefis pilavlık bulgur,
1 kase firik,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Karabiber ve tuz,
1 su bardağı nohut - zeytinyağı,
Yeterince su.

HAZIRLANIŞI:
Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (Kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilave edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış Nefis bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilav servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp-tere-çoban salata-ayran gibi şeylerle servis edilir.

 

NOT: Firik pilavı kıymalı da olur. Yarım kg. kıyma kavrulur. 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilave edilir. Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilave edilir. Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır. Kıymalı Firik Pilavı daha lezzetli olur.

Simit Aşı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

2 su bardağı su,
1 su bardağı Nefis simit,
1 yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
2 baş doğranmış soğan,
1/2 su bardağı sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI:
İnce ince doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra salça, tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Sonra kaynayan karışıma Nefis simit (ince bulgur) ilave edilir. Normal pilavdan biraz daha sulu iken ocaktan alınır. Bir tavada yağ ısıtılır, içine kırmızıbiber konulur. Yağ ve kırmızıbiber karışımı yemeğin üzerine dökülür. İstenildiği kadar karabiber de eklendikten sonra yemek servise hazırdır.

Dövme Aşı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
500 gr. kemikli et,
2 bardak Nefis dövme,
1 bardak nohut,
1 büyük soğan,
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası,
15 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı yağ,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı limon suyu,
Tuz,
Yeterince su.

 

HAZIRLANIŞI:
Kemikli et, doğranmış soğanla yağda soğanlar hafif sararıncaya kadar sote edilir. İçine yeteri kadar suyu ve Nefis  dövmesi konur, kaynara çıkınca, salçalar, nohut, tuz ve biber ilave edilir. Et ve Nefis dövmeler tamamen özlenerek pişince limon suyu konup karıştırılır, yüzü yağda kızdırılmış biberle süslenir. Yemek servise hazırdır.

Sebzeli Bulgur Pilavı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 Baş Kuru Soğan
4-5 sivri biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
4 orta boy domates
2 orta boy kabak ya da patlıcan
½ bardak haşlanmış nohut
1 bardak Nefis pilavlık bulgur
2,5 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz -karabiber

 

HAZIRLANIŞI:
1. Soğanı ve biberleri doğrayıp yağda kavurun.
2. Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ekleyin. Diğer sebzeleri de aynı şekilde doğrayın, tencereye ilave edin, çevirerek 5 dakika kavurun. 
3. İki buçuk bardak kaynamış suyu ekleyin, sebzeler yarı pişince , bulguru ekleyin.Tuzu da ilave edip bulgur suyu çekene kadar pişirin. suyunu çekince tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyup 5 dakika demleyin

Bulgurlu Meyhane Pilavı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

 https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw  

MALZEMELER:
300 gr. Nefis bulgur,
50 gr. pişmiş nohut,
50 gr. ince doğranmış soğan,
30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber,
100 gr. doğranmış domates,
1 paket margarin yağ,
50 gr. domates salçası
5 su bardağı su,
10 gr. tuz,
10 gr. pulbiber.

 

HAZIRLANIŞI:
İnce ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanın içine ince doğranmış kırmızıbiber ile pulbiber ve salça edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur. Bu karışıma pişmiş nohut ve domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve Nefis bulgur atılır, karıştırılır. Pişmekte olan piav yeniden kaynara çıkınca ocağın altı kısılır 15 dk. daha piştikten sonra yemek ocaktan indirilir. Yemek servise hazırdır.

Etli Bulgur Pilavı

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 bardak Nefis bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
Tuz-Karabiber
4 bardak su (et suyuda olabilir)
3 kaşık yağ

 

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanı koyarak hafifce öldürünüz.Domateslerin kabuklarını soyup,çekirdeklerini çıkarıp,fındık büyüklüğünde doğrayarak soğanlara ilave ediniz.Domatesler ölünceye kadar kavurmaya devam ediniz.Sonra 4 bardak suyu,tuzu,karabiberi koyup kaynatınız.Su kaynayınca ayıklanmış bulguru ilave edip,orta hararetli ateşte 15-20 dakika suyu iyice çekinceye kadar kaynatırız.Pilav suyunu çekince yarım saat hafif ateşde demlenmeye bırakınız.Demlenen pilavı bir iki defa karıştırıp servis yapınız.

Karakız Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

 

MALZEMELER:
2 su bardağı Nefis ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta 
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
Sosu İçin:
1 su bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon

 

 HAZIRLANIŞI:
Bulgur bir tencereye konur.Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.Bulgur kabarınca un,nişasta,yumurta akı,kuru nane,tuz konup iyice yoğrulur.(Gerekirse arasıra su serpilir) Küçük toplar yapılıporta parmak batırılarak çukurlaştırılır.kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlanır.Sudan alınıp servis tabağına konur.Sarmısaklar ayıklanıp dövülür.Kızgın zeytinyağı ilave edilip karıştırılır.Biber salçası,kırmızıbiber,kimyon,tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve karıştırılır.İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir.

Ekşili Ufak Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

İçi:
250 gr. az yağlı kıyma,
2 adet orta boy kıyılmış soğan,
1 tatlı kaşığı baharat,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,

 

Suyu:
Yarım tavuk veya 500 gr. kuşbaşı yağlı et,
1/2 bardak nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1/2 limon,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yeteri kadar su.

 

Köftesi:
500 gr. yağsız kıyma,
500 gr. Nefis simit,
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet yumurta,
1 ufak soğan,
1 çay kaşığı karabiber
.

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis simit, yağsız kıyma, iki tatlı kaşığı kırmızıbiber, bir tatlı kaşığı tuz, ince ince doğranmış bir küçük soğan, bir çay kaşığı karabiber ve bir yumurta birbirine katılarak iyice yoğrulur. Ayrı bir kapta, içinin malzemesi kavrulur ve bir harç elde edilir. Yoğrulmuş köfteden pinpon topu kadar parçalar ayrılır, parmakla oyulur.İçine hazırlanmış iç harcından konularak yuvarlanır. Bunlara akıtma denir. Kalan köfte kiraz büyüklüğünde yuvarlanıp süzgeçte akıtmalarla birlikte su buharında haşlanır. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, tavuk buharında haşlanır. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, tavuk veya et, salçalar ve limon, tuz ilave edilip pişirilir (tavuk kemiklerinden ayrılıp temizlenir). Hazırlanan akıtma ve köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika kaynatılır. Servis yapılırken üzerine nane ile ısıtılmış yağ dökülür.

Bulgurlu Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
500 gr.dana kıyma
3-4 çorba kaşığı Nefis ince bulgur
1 yumurta
1/2 demet dere otu
1-2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ
tuz

 

HAZIRLANIŞI:
Rendelenmiş soğan,doğranmıi dere otu,tuz,karabiber,kimyon,bulgur,kıyma ve yumurta iyice yoğrulur.Küçük köfteler yapılır.Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.Ertesi güne kalan köfteler susuz olarak çarpılmış yumurtaya batırılıp kızartılırsa değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.

Kısır

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 su bardağı ince Nefis bulgur (simit),
2 su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı biber,
1 demet maydanoz,
4 adet taze soğan,
4 adet taze sarımsak,
1 orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı pulbiber,
Tuz,
1 tatlı kaşığı karabiber.

 

 

HAZIRLANIŞI:
Leğenin içine tuz, Nefis ince bulgur ve salça konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dk. dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan, ince ince ayrı bir kaba kıyılır; başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Dinlenmeye bırakılan Nefis  simitin içine baharatları ve ince kıyılmış kur soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nar ekşisi, yeşil sarımsak ve yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Marul, turşu ve ayranla birlikte servis yapılır.

NOT: İsteğe göre içine ince ince doğranmış domates ve salatalık ilave edilebilir.

Mercimek Köftesi

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
1,5 su bardağı Nefis köftelik bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Marul veya roka

 

HAZIRLANIŞI:
1.Mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Tencereyi açık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur).Pişmiş mercimek muhallebi kıvamında olmalı. 
2. Köftelik bulguru derin ve yayvan bir kaba/köfte leğenine alın. Üzerine pişmiş mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp bulgur şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ekleyin
3. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları hafif kavurun. Dilediğiniz kadar pul biberi kavrulmuş soğana ekleyin ateşin altını kapatın. 
4. Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun. 
5. Derin kaptaki karışımınıza tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ve pulbiberli zeytinyağında kavrulmuş soğanı ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir) 
6. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin

Çiğ Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

 https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw  

MALZEMELER:
100 gr. çiğ köftelik et,
200 gr. çiğ Nefis köftelik bulgur,
5 diş sarımsak,
30 gr. kuru soğan,
150 gr. biber salçası,
50 gr. domates salçası,
1 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
3 çay kaşığı pulbiber,
100 gr. yeşil soğan,
1 adet maydanoz.

 

HAZIRLANIŞI:
Önce salçalar Nefis  bulgur, baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra çiğ köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edili 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkılarak servis yapılır.

İçli Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
20 gr. fıstık iç veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,4
Yarım çay bardağı pulbiber,
150 gr. çekilmiş az yağlı kıyma,
100 gr. soğan,
Hamurun içindekiler:
50 gr. Nefis simit,
25 gr. çiğ köftelik et,
1 adet soğan,
Yarım çay kaşığı karabiber,
20 gr. haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
1 çay kaşığı tuz.

 

 

HAZIRLANIŞI:
Etin Hazırlanışı: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.
Hamurun Hazırlanışı: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.
Köftenin Hazırlanışı: Yoğrulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.

Molhatalı Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 bardak Nefis simit,
6 bardak kırmızı mercimek,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 tane kuru soğan,
1/2 bardak sıvı yağ,
2 demet maydanoz,
250 gr. yeşil soğan,
250 gr. yeşil sarımsak,
Tuz ve kırmızıbiber,
Yeteri kadar su.

 

HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak Nefis simitle birlikte 2-3 dk. kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızı biber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, Nefis simit karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 rk. yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.

Yağlı Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

500 gr. Nefis köftelik ince bulgur,
1 adet büyük baş soğan,
1-2 adet domates,
4-5 diş sarımsak,
2 adet yeşil biber,
2 adet taze kırmızı biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı yenibahar,
Yarım çay kaşığı tarçın,
Yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber,
1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Az su ve tuz.

 

HAZIRLANIŞI:
Yayvan bir kaba Nefis köftelik bulgur konur. Soğan, sarımsak, yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır. Küp küp doğranır. Bir kısmı köftenin üzerine atılır. Diğer malzeme (yağı hariç) ilave edilerek yoğrulur. Köfte yoğurulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir. Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağları ilave edilir (sonunda tuzu ve yumuşaklığı az bulunursa, su konarak kıvamlandırılır). Çiğ köfte gibi avuç içinde sıkarak şekil verilir. Marul-maydanoz, tere-turp vs. ile süslenerek servis yapılır.

Yumurtalı Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 çay bardağı Nefis simit (kişi başına),
1 adet yumurta (her bardak için),
1 adet kuru soğan,
500 gr. taze sarımsak (bardak başına bir adet sarımsak),
1 yemek kaşığı domates salçası, kırmızıbiber, tuz, 
tereyağ veya zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis simit, incecik doğranmış soğan, domates ve biber salçası, kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur. Bu arada yumurtalar tereyağı veya zeytinyağında omlet şeklinde pişirilir. Taze sarımsaklar incecik kıyılır. Yoğurulmuş köfteye sarımsaklar ilave edilir, iyice karıştırılır. Bir kaşık yardımıyla küçük parçalara bölünen omlet yağlı köfteye ilave edilir ve köfte harmanlanarak karıştırılır. Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir.Kaşıkla yenecekse sıkılmadan. elle yenecekse çiğ köfte büyüklüğünde elle hafifçe sıkılarak tabaklara konur. Üzeri yeşi nane, maydanoz, marul gibi sebzelerle süslenerek servis yapılır.

Şark Köftesi

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 su bardağı Nefis ince bulgur
1 avuç kuru nane yaprağı
6 adet kuru soğan
2-3 kaşık un
1 yumurta akı 
3 kaşık margarin
2 çay kaşığı kırmızı biber
750 gram yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz 

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis ince bulgurun üzerine 2 su bardağı kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir.İçine nane ufalanır.1 soğan rendelenir.Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur.(Arasıra su serpilir) Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.Tuzlu kaynar suda dağıymadan haşlanır.(Suyu fazla kaynatmamalıdır.)Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır.Kırmızı biber konur.Köfteler sudan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonradan soğan kavurması dökülür.

Yumurtalı İçli Köfte

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

6 haşlanmış yumurta
1 su b.ince bulgur
2 çorba k.irmik
1 yumurta
150 gr.kıyma
1 çorba k.biber salçası
tuz,karabiber
kimyon
1 çorba k.un
su



HAZIRLANIŞI:
Bulgurun üzerine sıcak su koyarak şişene kadar kapağı kapalı bekletin. Üzerine salça, irmik, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek karıştırın. Biraz un ve gerekirse su ekleyerek yoğurun.
İçli köfteleri yumurtanın sığacağı büyüklükte yaparak içine bir tane haşlanmış bütün yumurtayı koyarak kapatın. Yağda nar gibi kızartarak servis yapın.



Mercimekli Pilav

 

MALZEMELER:

500 gr. mercimek,
500 gr. nefis  bulgur,
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası,
Yarım yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
2 lt. su.

HAZIRLANIŞI

Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dk. kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dk. karıştıra karıştıra pişirilir, Nefis bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızıbiber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır.

 

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı