Çorbalar - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Yaprak Buğulama

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 bardak Nefis bulgur,
300 gr. taze asma yaprağı,
1 bardak su,
5 diş sarımsak,
3 orta boy soğan,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1/2 bardak zeytinyağı,
1 su bardağı su.


HAZIRLANIŞI
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılı ve Nefis bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak su da eklenir, hafif ateşte Nefis bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Nefis bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır) Yemek servise hazırdır.

NOT: Bu pilav mevsiminde doğada bulunabilen yenilebilir otlarla da pişirilir. Ot bulunamadığı zaman ıspanakla, hatta pancarla da pişirilebilir.

Firikli Acur Dolma

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
500 gr. yağlı kıyma,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
250 gr. Nefis bulgur,
250 gr. firik,
2 kg. acur,
2 baş kuru soğan,
1 baş sarımsak,
Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
Yeteri kadar su.

Not: Malzemeler 6 kişiliktir

 

HAZIRLANIŞI:
Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (Oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğeniçine Nefis bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.

Kabak Dolma

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
12 adet taze dolmalık kabak,
1 baş orta boy kuru soğan,
100 gr. kıyma,
1 baş kuru sarımsak,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
100 gr. Nefis bulgur,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet limon,
Yeteri kadar su,
tuz.

Not: Malzemeler 6 kişiliktir.

HAZIRLANIŞI:
Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve salça yarım bardak su, yarım bardak yağ ile karıştırılıp Nefis bulgur ile yoğrulur. Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların içine yoğrular karışım, her kabağın yarısına kadar konur, ağızları bir dilim domates ile kapatılarak tencereye dizilir. Üzerine, artan yarım bardak yağ dökülür. Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek kadar kaynamış su ve biraz tuz ilave edilir. Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir. Kabak pişirince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir. Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir. Kabak pişince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak, suyu süzülür. Dolma servise hazırdır.

NOT: Dolmada bulgur yerine pirinç de kullanılabilir.

Yaprak Sarma

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

300 gr. yağlı kıyma,
500 gr. sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı)
500 gr. Nefis pilavlık bulgur,
3 baş kuru soğan,
1 baş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Karabiber, kırmızıbiber, tuz,
Yeteri kadar su.

HAZIRLANIŞI:
Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek miktarda su konarak kaynatılır. Kaynayan suya atılan yapraklar, fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır. Haşlanan yapraklar suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Diğer taraftan leğen içerisine Nefis pilavlık bulgur, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak, salçalar, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kıyma 2 su bardağı suyla iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım yaprakların arasına konur sıkı bir şekilde sarılarak, tencereye muntazam bir şekilde sıkca dizilir. Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur, biraz da tuz ilave edilir. En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş tabak koyarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yapraklar ve pirinçler pişinceye kadar pişirilir.

NOT: Bulgur yerine pirinçte kullanılabilir. Sarmanın pişmesine yakın isteğe göre limon suyu veya limontuzu, sumak ekşisi ilave edilebilir.

Simit Kebabı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

650 gr. kıyma,
200 gr. ılık suda ıslanmış Nefis siyah köftelik simit,
85 gr. çam fıstığı,
20 gr. dövülmüş sarımsak,
30 gr. rendelenmiş kuru soğan,
2 bağ ince doğranmış maydanoz,
15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber
10 gr. tuz,
15 gr. ıslanmış pulbiber,
50 gr. fıstık içi,
5 gr. rendelenmiş kaşar peyniri.

 HAZIRLANIŞI:
Bir tepsiye kıyma, ıslanmış Nefis simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş
soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.

Not: İsteğiniz üzerine yemeğimizin üzerine kaşar peyniri ve fıstık yerine domates sosu ile servis yapabilirsiniz.

Diğer Makaleler...

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı