Çorbalar - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Kıymalı Bulgur Pilavı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
Bulgur
200 gr kıyma
Domates salçası
Tuz
Kırmızı biber
Sıvı yag

 

HAZIRLANIŞI:
kıymayı yagda kavurun.sonra salçayıda ekleyip az kavurmaya devam edin kırmızı biberi ekleyin..sonra bulguru ekleyin kaynar suyuda bulgurun çokluguna göre üzerine dökün.pişip suyunu çekince dinlendirin.

Mercimekli Pilav

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

 

MALZEMELER:
500 gr. Nefis bulgur,
500 gr. mercimek,
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası,
Yarım yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
2 lt. su.

 

HAZIRLANIŞI:
Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dk. kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dk. karıştıra karıştıra pişirilir, Nefis bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızıbiber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır.

Bulgur Pilavı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 su bardağı Nefis bulgur
3 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz

 

HAZIRLANIŞI:
Yağı tencereye koy,kızdır.Et suyunu,tuzu ilave et.kaynayınca bulguru at kapağını kapat.Bulgurlarda kaynamaya başlayınca hafif ateşe al.Suyunu alıp göz göz oluncaya kadar pişir.

Not:Yağ tencereye konup kızdırılır.bulgur atılır.4 dakika kavrulur.Tuz atılır.Kaynar halde et suyu ilave edilir.

Şehriyeli Pilav

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

 

MALZEMELER:
2 bardak Nefis bulgur
Yarım yemek kaşığı şehriye
4 bardak su (et suyu)
3 kaşık yağ (Tereyağı)
Tuz

 

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yağı,şehriyeyi koyup,şehriyeler pembeleşinceye kadar kavururuz.Nefis Bulgur ilave edilerek,birazda bulgur ile kavrulur.4 bardak su ve tuzunu ilave ediniz.Su kaynayıbca orta hararetli ateşte pişiriniz.Yarım saat demlendikten sonra servis yapınız

Firik Pilavı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 kg. kemeksiz koyun eti (yağsız parça)
1 kase Nefis pilavlık bulgur,
1 kase firik,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Karabiber ve tuz,
1 su bardağı nohut - zeytinyağı,
Yeterince su.

HAZIRLANIŞI:
Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (Kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilave edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış Nefis bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilav servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp-tere-çoban salata-ayran gibi şeylerle servis edilir.

 

NOT: Firik pilavı kıymalı da olur. Yarım kg. kıyma kavrulur. 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilave edilir. Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilave edilir. Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır. Kıymalı Firik Pilavı daha lezzetli olur.

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı