Çorbalar - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Simit Aşı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

2 su bardağı su,
1 su bardağı Nefis simit,
1 yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
2 baş doğranmış soğan,
1/2 su bardağı sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI:
İnce ince doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra salça, tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Sonra kaynayan karışıma Nefis simit (ince bulgur) ilave edilir. Normal pilavdan biraz daha sulu iken ocaktan alınır. Bir tavada yağ ısıtılır, içine kırmızıbiber konulur. Yağ ve kırmızıbiber karışımı yemeğin üzerine dökülür. İstenildiği kadar karabiber de eklendikten sonra yemek servise hazırdır.

Dövme Aşı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
500 gr. kemikli et,
2 bardak Nefis dövme,
1 bardak nohut,
1 büyük soğan,
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası,
15 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı yağ,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı limon suyu,
Tuz,
Yeterince su.

 

HAZIRLANIŞI:
Kemikli et, doğranmış soğanla yağda soğanlar hafif sararıncaya kadar sote edilir. İçine yeteri kadar suyu ve Nefis  dövmesi konur, kaynara çıkınca, salçalar, nohut, tuz ve biber ilave edilir. Et ve Nefis dövmeler tamamen özlenerek pişince limon suyu konup karıştırılır, yüzü yağda kızdırılmış biberle süslenir. Yemek servise hazırdır.

Sebzeli Bulgur Pilavı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 Baş Kuru Soğan
4-5 sivri biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
4 orta boy domates
2 orta boy kabak ya da patlıcan
½ bardak haşlanmış nohut
1 bardak Nefis pilavlık bulgur
2,5 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz -karabiber

 

HAZIRLANIŞI:
1. Soğanı ve biberleri doğrayıp yağda kavurun.
2. Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ekleyin. Diğer sebzeleri de aynı şekilde doğrayın, tencereye ilave edin, çevirerek 5 dakika kavurun. 
3. İki buçuk bardak kaynamış suyu ekleyin, sebzeler yarı pişince , bulguru ekleyin.Tuzu da ilave edip bulgur suyu çekene kadar pişirin. suyunu çekince tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyup 5 dakika demleyin

Bulgurlu Meyhane Pilavı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

 https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw  

MALZEMELER:
300 gr. Nefis bulgur,
50 gr. pişmiş nohut,
50 gr. ince doğranmış soğan,
30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber,
100 gr. doğranmış domates,
1 paket margarin yağ,
50 gr. domates salçası
5 su bardağı su,
10 gr. tuz,
10 gr. pulbiber.

 

HAZIRLANIŞI:
İnce ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanın içine ince doğranmış kırmızıbiber ile pulbiber ve salça edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur. Bu karışıma pişmiş nohut ve domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve Nefis bulgur atılır, karıştırılır. Pişmekte olan piav yeniden kaynara çıkınca ocağın altı kısılır 15 dk. daha piştikten sonra yemek ocaktan indirilir. Yemek servise hazırdır.

Etli Bulgur Pilavı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
2 bardak Nefis bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
Tuz-Karabiber
4 bardak su (et suyuda olabilir)
3 kaşık yağ

 

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanı koyarak hafifce öldürünüz.Domateslerin kabuklarını soyup,çekirdeklerini çıkarıp,fındık büyüklüğünde doğrayarak soğanlara ilave ediniz.Domatesler ölünceye kadar kavurmaya devam ediniz.Sonra 4 bardak suyu,tuzu,karabiberi koyup kaynatınız.Su kaynayınca ayıklanmış bulguru ilave edip,orta hararetli ateşte 15-20 dakika suyu iyice çekinceye kadar kaynatırız.Pilav suyunu çekince yarım saat hafif ateşde demlenmeye bırakınız.Demlenen pilavı bir iki defa karıştırıp servis yapınız.

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı