Çorbalar - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Çiğ Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

 https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw  

MALZEMELER:
100 gr. çiğ köftelik et,
200 gr. çiğ Nefis köftelik bulgur,
5 diş sarımsak,
30 gr. kuru soğan,
150 gr. biber salçası,
50 gr. domates salçası,
1 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
3 çay kaşığı pulbiber,
100 gr. yeşil soğan,
1 adet maydanoz.

 

HAZIRLANIŞI:
Önce salçalar Nefis  bulgur, baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra çiğ köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edili 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkılarak servis yapılır.

İçli Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
20 gr. fıstık iç veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,4
Yarım çay bardağı pulbiber,
150 gr. çekilmiş az yağlı kıyma,
100 gr. soğan,
Hamurun içindekiler:
50 gr. Nefis simit,
25 gr. çiğ köftelik et,
1 adet soğan,
Yarım çay kaşığı karabiber,
20 gr. haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
1 çay kaşığı tuz.

 

 

HAZIRLANIŞI:
Etin Hazırlanışı: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.
Hamurun Hazırlanışı: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.
Köftenin Hazırlanışı: Yoğrulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.

Molhatalı Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 bardak Nefis simit,
6 bardak kırmızı mercimek,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 tane kuru soğan,
1/2 bardak sıvı yağ,
2 demet maydanoz,
250 gr. yeşil soğan,
250 gr. yeşil sarımsak,
Tuz ve kırmızıbiber,
Yeteri kadar su.

 

HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak Nefis simitle birlikte 2-3 dk. kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızı biber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, Nefis simit karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 rk. yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.

Yağlı Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

500 gr. Nefis köftelik ince bulgur,
1 adet büyük baş soğan,
1-2 adet domates,
4-5 diş sarımsak,
2 adet yeşil biber,
2 adet taze kırmızı biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı yenibahar,
Yarım çay kaşığı tarçın,
Yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber,
1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Az su ve tuz.

 

HAZIRLANIŞI:
Yayvan bir kaba Nefis köftelik bulgur konur. Soğan, sarımsak, yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır. Küp küp doğranır. Bir kısmı köftenin üzerine atılır. Diğer malzeme (yağı hariç) ilave edilerek yoğrulur. Köfte yoğurulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir. Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağları ilave edilir (sonunda tuzu ve yumuşaklığı az bulunursa, su konarak kıvamlandırılır). Çiğ köfte gibi avuç içinde sıkarak şekil verilir. Marul-maydanoz, tere-turp vs. ile süslenerek servis yapılır.

Yumurtalı Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 çay bardağı Nefis simit (kişi başına),
1 adet yumurta (her bardak için),
1 adet kuru soğan,
500 gr. taze sarımsak (bardak başına bir adet sarımsak),
1 yemek kaşığı domates salçası, kırmızıbiber, tuz, 
tereyağ veya zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis simit, incecik doğranmış soğan, domates ve biber salçası, kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur. Bu arada yumurtalar tereyağı veya zeytinyağında omlet şeklinde pişirilir. Taze sarımsaklar incecik kıyılır. Yoğurulmuş köfteye sarımsaklar ilave edilir, iyice karıştırılır. Bir kaşık yardımıyla küçük parçalara bölünen omlet yağlı köfteye ilave edilir ve köfte harmanlanarak karıştırılır. Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir.Kaşıkla yenecekse sıkılmadan. elle yenecekse çiğ köfte büyüklüğünde elle hafifçe sıkılarak tabaklara konur. Üzeri yeşi nane, maydanoz, marul gibi sebzelerle süslenerek servis yapılır.

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı