Öz Çorba
Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin
https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw
MALZEMELER:
2 su bardağı Nefis dövme,
1.5 su bardağı süzülmüş yoğurt,
1 tane tavuk budu veya göğsü,
1 yemek kaşığı yağ,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 adet yumurta,
Tuz,
Yeteri kadar su
HAZIRLANIŞI:
Nefis Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konulur. Bir taşım kaynayınca altı söndürülerek bir gece bekletilir (Nefis dövmelerin iyice açılması için). Ertesi gün tekrar ocağa konularak iyice pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta tavuk göğsü veya budu yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tavuğun suyu süzgeçten geçirilmiş olan Nefis dövmenin üzerine boşaltılır. Tavuk etleri iyice didiklenerek çorbanın içine atılır. Süzülmüş yoğurdun içine diğer tarafta yapılan çorba yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır, içine kırmızı biber ilave edilerek çorbanın üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır.