Bulgurlu Meyhane Pilavı
Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin
https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw
MALZEMELER:
300 gr. Nefis bulgur,
50 gr. pişmiş nohut,
50 gr. ince doğranmış soğan,
30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber,
100 gr. doğranmış domates,
1 paket margarin yağ,
50 gr. domates salçası
5 su bardağı su,
10 gr. tuz,
10 gr. pulbiber.
HAZIRLANIŞI:
İnce ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanın içine ince doğranmış kırmızıbiber ile pulbiber ve salça edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur. Bu karışıma pişmiş nohut ve domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve Nefis bulgur atılır, karıştırılır. Pişmekte olan piav yeniden kaynara çıkınca ocağın altı kısılır 15 dk. daha piştikten sonra yemek ocaktan indirilir. Yemek servise hazırdır.