Firik Pilavı - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Firik Pilavı

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 kg. kemeksiz koyun eti (yağsız parça)
1 kase Nefis pilavlık bulgur,
1 kase firik,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Karabiber ve tuz,
1 su bardağı nohut - zeytinyağı,
Yeterince su.

HAZIRLANIŞI:
Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (Kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilave edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış Nefis bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilav servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp-tere-çoban salata-ayran gibi şeylerle servis edilir.

 

NOT: Firik pilavı kıymalı da olur. Yarım kg. kıyma kavrulur. 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilave edilir. Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilave edilir. Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır. Kıymalı Firik Pilavı daha lezzetli olur.

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı