Yöresel Yemekler - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Karakız Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

 

MALZEMELER:
2 su bardağı Nefis ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta 
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
Sosu İçin:
1 su bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon

 

 HAZIRLANIŞI:
Bulgur bir tencereye konur.Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.Bulgur kabarınca un,nişasta,yumurta akı,kuru nane,tuz konup iyice yoğrulur.(Gerekirse arasıra su serpilir) Küçük toplar yapılıporta parmak batırılarak çukurlaştırılır.kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlanır.Sudan alınıp servis tabağına konur.Sarmısaklar ayıklanıp dövülür.Kızgın zeytinyağı ilave edilip karıştırılır.Biber salçası,kırmızıbiber,kimyon,tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve karıştırılır.İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir.

Ekşili Ufak Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

İçi:
250 gr. az yağlı kıyma,
2 adet orta boy kıyılmış soğan,
1 tatlı kaşığı baharat,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,

 

Suyu:
Yarım tavuk veya 500 gr. kuşbaşı yağlı et,
1/2 bardak nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1/2 limon,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yeteri kadar su.

 

Köftesi:
500 gr. yağsız kıyma,
500 gr. Nefis simit,
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet yumurta,
1 ufak soğan,
1 çay kaşığı karabiber
.

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis simit, yağsız kıyma, iki tatlı kaşığı kırmızıbiber, bir tatlı kaşığı tuz, ince ince doğranmış bir küçük soğan, bir çay kaşığı karabiber ve bir yumurta birbirine katılarak iyice yoğrulur. Ayrı bir kapta, içinin malzemesi kavrulur ve bir harç elde edilir. Yoğrulmuş köfteden pinpon topu kadar parçalar ayrılır, parmakla oyulur.İçine hazırlanmış iç harcından konularak yuvarlanır. Bunlara akıtma denir. Kalan köfte kiraz büyüklüğünde yuvarlanıp süzgeçte akıtmalarla birlikte su buharında haşlanır. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, tavuk buharında haşlanır. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, tavuk veya et, salçalar ve limon, tuz ilave edilip pişirilir (tavuk kemiklerinden ayrılıp temizlenir). Hazırlanan akıtma ve köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika kaynatılır. Servis yapılırken üzerine nane ile ısıtılmış yağ dökülür.

Bulgurlu Köfte

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
500 gr.dana kıyma
3-4 çorba kaşığı Nefis ince bulgur
1 yumurta
1/2 demet dere otu
1-2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ
tuz

 

HAZIRLANIŞI:
Rendelenmiş soğan,doğranmıi dere otu,tuz,karabiber,kimyon,bulgur,kıyma ve yumurta iyice yoğrulur.Küçük köfteler yapılır.Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.Ertesi güne kalan köfteler susuz olarak çarpılmış yumurtaya batırılıp kızartılırsa değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.

Kısır

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 su bardağı ince Nefis bulgur (simit),
2 su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı biber,
1 demet maydanoz,
4 adet taze soğan,
4 adet taze sarımsak,
1 orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı pulbiber,
Tuz,
1 tatlı kaşığı karabiber.

 

 

HAZIRLANIŞI:
Leğenin içine tuz, Nefis ince bulgur ve salça konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dk. dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan, ince ince ayrı bir kaba kıyılır; başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Dinlenmeye bırakılan Nefis  simitin içine baharatları ve ince kıyılmış kur soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nar ekşisi, yeşil sarımsak ve yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Marul, turşu ve ayranla birlikte servis yapılır.

NOT: İsteğe göre içine ince ince doğranmış domates ve salatalık ilave edilebilir.

Mercimek Köftesi

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
1,5 su bardağı Nefis köftelik bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Marul veya roka

 

HAZIRLANIŞI:
1.Mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Tencereyi açık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur).Pişmiş mercimek muhallebi kıvamında olmalı. 
2. Köftelik bulguru derin ve yayvan bir kaba/köfte leğenine alın. Üzerine pişmiş mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp bulgur şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ekleyin
3. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları hafif kavurun. Dilediğiniz kadar pul biberi kavrulmuş soğana ekleyin ateşin altını kapatın. 
4. Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun. 
5. Derin kaptaki karışımınıza tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ve pulbiberli zeytinyağında kavrulmuş soğanı ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir) 
6. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı