Yöresel Yemekler - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Topalak

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 çay bardağı Nefis ince bulgur
4 kaşık un
yarım kilo kıyma
1 yumurta 
maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Nefis Bulgur,yumurta,un,kıyma,biber salçası ve baharatları yoğur.Parça eti ve nohutu haşla.köfteleri bilye şeklinde yuvarla.Unlanmış tepsiye diz.1 yemek kaşığı sanayağı erit ve salçayı kavur.Haşlanmış parça eti ve nohutu ilave et.Üzerini örtecek kadar su dök.Kaynadıktan sonra köfteleri ilave et.20 dakika kaynat.Üzerine kuru nane ve karabiber ilave et.

Not:Yaptığınız köfteleri yayla çorbasına ilave ederek,çorba yapılabilir.

MUMBAR

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 


MALZEMELER:
4 adet koyun mumbarı,
300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,
2 su bardağı Nefis bulgur,
2 çorba kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı pul biber,
Yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
1 orta boy ince doğranmış soğan,
10 diş ezilmiş sarımsak,
2 su bardağı et suyu.

 

HAZIRLANIŞI:
Mumbarlar iyice yıkaranarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, Nefis bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarımsak karıştırılarak 10 dk. yoğrulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı et suyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dk. pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

Boza

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
Yarım kilo sarı leblebi
2 su bardağı Nefis bulgur
2 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı şeker
2 ceviz büyüklüğünde ekmek mayası veya 1 su bardağı boza.

 

HAZIRLANIŞI:
Nefis Bulguru ve pirinci bol su ile büyük bir tencerede ezilinceye kadar pişir.Süzgeçten geçir.Tel elekten süz.Şekerini koy.Kaynadıktan 2 dakika sonra ateşten al,arada karıştırarak soğut.Ilınınca boza veya mayayı karıştır.Ağzını ört.Göz göz olup mayalanınca (iki üç günde mayalanır) bardaklara al.Sarı leblebi ile servise çıkar.

Tarhana Çorbası

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:

1 kg. un
2 yumurta
50 gr.yağsız et suyu
500 gr.süzme yoğurt
1 fincan soğan suyu
arzuya göre kırmızıbiber
2 domates
2 yeşil biber
1 su bardağı Nefis bulgur
1 tatlı kaşığı kuru nane
ceviz büyüklüğünde maya
1 tatlı kaşığı tuz

 

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tüm malzemeleri yoğur.Domates ve biber haşlanıp süzgeçten geçirilip ilave edilir.Üzerini kapat arada bir yoğurarak dört,beş gün beklet.Güneşe temiz örtü yay.Tarhanadan el büyüklüğünde parçalar kopar,diz.Kurumasına yakın ufala.Kum gibi olunca tekrar güneşe yay.İyice kuruyunca torbalara koy.

Bulgur Çorbası

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 


MALZEMELER:
2 litre et suyu (baş suyla daha makbuldür)
2 fincan Nefis bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 iri soğan
2 çorba kaşığı tereyağı

 

HAZIRLANIŞI:
Et suyunu kaynat.Bulguru,ayrı tencerede yağda ince doğranmış kavrulmuş soğanı ilave et,bulgur yumuşayıncaya kadar pişir.Kaseye al karabiber serp.

Not:Baş suyuyla yapılırsa soğanlı yağa gerek kalmaz.İstenirse hafif salça konulup renklendirilebilir.Kavrulmuş kıyma veya küçük parçalar halindeki kaburga kemiklerinden konulabilir.

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı