Kısır - Nefis Bulgur - Bulgur İmalatı

Kısır

Super User tarafından yazıldı. on . Posted in Yemek Tarifleri

Yeni Yemek tarifleri ve videolar için youtube kanalımızı takip edin Videolarımızın devamı için youtube kanalımız takip edin

  https://www.youtube.com/channel/UCf92SohxIdFpHu-BtVX8Kdw 

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 su bardağı ince Nefis bulgur (simit),
2 su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı biber,
1 demet maydanoz,
4 adet taze soğan,
4 adet taze sarımsak,
1 orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı pulbiber,
Tuz,
1 tatlı kaşığı karabiber.

 

 

HAZIRLANIŞI:
Leğenin içine tuz, Nefis ince bulgur ve salça konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dk. dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan, ince ince ayrı bir kaba kıyılır; başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Dinlenmeye bırakılan Nefis  simitin içine baharatları ve ince kıyılmış kur soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nar ekşisi, yeşil sarımsak ve yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Marul, turşu ve ayranla birlikte servis yapılır.

NOT: İsteğe göre içine ince ince doğranmış domates ve salatalık ilave edilebilir.

ramazan

AR-GE

Müşteri mevcut ya da olabilecek ihtiyaç, istek ve beklentileri detaylı olarak analiz
devamı

KALİTE

Ürünlerimiz ISO22000 hijyenik üretim koşullarına uygun olarak kalite kontrol
devamı

İMALAT

Kaliteli ve güvenli ürün için üretimin her aşamasında kontrol ve testler yapılır.
devamı

MARKA

Nefis Bulgur olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yönüyle
devamı