
Modern Çağın Süper Gıdası: Neden Beyaz Pirinç Yerine Esmer Bulgur?
Sağlıklı beslenme trendleri her yıl değişse de değişmeyen tek bir gerçek var: "Tam Tahıl" (Whole Grain) ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki mucizevi etkisi. Dünyanın dört bir yanındaki beslenme uzmanları ve diyetisyenler, işlenmiş karbonhidratlar (beyaz pirinç, makarna) yerine, Anadolu'nun kadim tahılı Esmer Bulgur'u öneriyor.
Nefis Agro olarak, genetiği değiştirilmemiş atalık tohumlardan ürettiğimiz Esmer Bulgur ile global sağlık trendlerine yön veriyoruz. İşte sofranızdaki değişimin bilimsel nedenleri:
1. Glisemik İndeks ve Diyabet Kontrolü
Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri diyabettir. Beyaz pirincin glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) 70-90 arasındayken, bulgurunki sadece 46'dır. Özellikle kepek oranı yüksek olan Esmer Bulgur, kan şekerini dengede tutarak ani açlık krizlerini önler.
2. Sindirim Dostu Yüksek Lif Kaynağı
Esmer bulgur, üretim aşamasında dış kabuğu (kepeği) daha az soyulduğu için sarı bulgura göre çok daha yüksek lif içerir. 100 gram esmer bulgurda yaklaşık 18 gram diyet lifi bulunur. Bu oran:
- Beyaz pirinçten 4 kat,
- Makarnadan 3 kat,
- Kinoadan 1.5 kat daha fazladır.
Yüksek lif, sindirim sistemini düzenler ve kolon sağlığını destekler.
3. Vitamin ve Mineral Deposu
Nefis Agro'nun güneş enerjisiyle doğal kurutma yöntemi, buğdayın içindeki vitaminlerin ölmesini engeller. Esmer bulgur; B vitaminleri (B3, B6), magnezyum, demir ve çinko açısından son derece zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve sinir sistemini korur.
Perakendeciler ve Toptancılar İçin Fırsat
Tüketiciler artık raflarda "Sağlıklı" etiketi olan ürünleri arıyor. Marketinizin veya restoranınızın menüsüne Nefis Agro Esmer Bulgur ekleyerek, bilinçli tüketici kitlesine hitap edebilirsiniz.
Sağlıklı Ürün Grubumuzla Tanışın
Diyet segmenti için özel olarak ürettiğimiz 1kg ve 500g'lık Esmer Bulgur, Firik ve Siyez çeşitleri için kataloğumuzu inceleyin.
KATALOĞU İNDİR ➤