SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK BİZLERİ GURURLANDIRACAKTIR.
Bulgur'a ait tüm bilgiler ve açıklamalar...
1. Başbaşı Bulgur: Buğdayın kırılmadan sadece kabuğunun soyulması ile elde edilen bir bulgur çeşididir. Pilavlarda, dolmalarda ve çorbalarda kullanılabilir.
2. İri Pilavlık Bulgur: Genellikle pilavlarda veya dolmalarda kullanılan ve başbaşı bulgura göre ince, pilavlık bulgura göre ise bir kademe daha iri olan bulgur çeşididir.
3. Pilavlık Bulgur: Dünyada ve Türkiye'de en fazla bilinen bulgur çeşididir.Pilavlarda ve salatalarda kullanılabilir.
4. İnce Pilavlık (Midyat) Bulgur: Pilavlık bulgurdan daha ince olan, köftelik bulgurdan bir kademe daha iri olan bulgur çeşididir.Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'nun belli yerlerinde, bu bulgur çeşidi daha fazla tercih edilmektedir.Pilavlarda, dolmalarda, çorbalarda, salatalarda kullanılabilir.
5. Köftelik Bulgur: Midyat bulgurdan daha ince olan; köfte, salata, çorba ve çeşitli tahıllarda kullanılan ince bulgur çeşididir.
6. İnce Köftelik (Çiğ Köftelik) Bulgur: Köftelik bulgurdan bir kademe daha ince olan; çiğ köfte yapımında, tatlılarda, çorba ve salatalarda kullanılan bulgur çeşididir.
7. Esmer Pilavlık Bulgur: Esmer bezostiye veya esmer golia buğdayından üretilen, sarı bulgurla arasında tatsal farklılık olan bulgur çeşididir.Renginin esmer oluşu, buğdaydan ötürüdür; diyet ürünü değildir.Esmer pilavlık bulgur; pilavlarda, dolmalarda ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir.
8. Esmer Köftelik Bulgur (İnce Esmer Çiğ Köftelik Bulgur) : Genellikle çiğ köfte yapımında kullanılan bulgur çeşididir.Yumuşak olması sebebiyle yoğrulması da kolaydır.Çiğ köftenin yanı sıra, salata ve çorbalarda da kullanılabilir.
9. Kepekli Pilavlık Bulgur: Kepekli pilavlık bulgur, kabuğunun daha az soyulmasıyla kepek bölümü daha fazla ihtiva ettiği için özellikle diyetlerde ve kilo kontrollerinde kullanılabilir. Kepekli pilavlık bulgur; pilavlarda, dolmalarda, salata ve çorbalarda kullanılabilir.
10. Kepekli Köftelik Bulgur: Kepekli köftelik bulgur, sarı köftelik bulgurun kullanıldığı salata, tatlı ve çorbalarda kullanılabilir. Yapısında daha fazla diyetlik lif bulundurmasından ötürü, özellikle kilo kontrollerinde ve diyetlerde önerilmektedir.
11. Şişe Bulgur(Haresh,ceriş,cerish,jerish): Buğdayın haşlanmadan(çiğ buğday) kırılmasıyla elde edilen orta büyüklükte bulgur çeşidir. Arap kültüre özgü yemeklerin yapımında önemli yere sahiptir. Orta Asya ülkelerinde çok tercih edilir. Buğdayın işlem görmemiş doğal tadı sofralarınıza lezzet katacak.
Günden güne sürekli yenilenen ve oluşturduğu uluslararası markalar ile gıda sektörüne
farklılık getiren Nefis ilerlemeye devam etmektedir.
SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK BİZLERİ GURURLANDIRACAKTIR.
© COPYRIGHT NEFİS BULGUR Design by MEDYAMİM